понедельник, 4 ноября 2013 г.

Волейбол

Волейбол - командний вид спорту: дві команди по шість гравців у кожній ведуть гру на майданчику розмірами 18х9 м. Середня лінія , над якою знаходиться сітка , натягнута на певній висоті , ділить майданчик на дві частини , а вертикальна площину сітки ділить на два поля ( 9х9 м кожне) простір над майданчиком ( відповідно до частин майданчика ) .

Завдання гравців - відповідно до правил направляти м'яч над сіткою і приземляти його на стороні суперника або змушувати суперника робити помилки . Гра починається з подачі , яку виконує задній правий волейболіст , що знаходиться в зоні подачі , - ударом руки він направляє м'яч над сіткою в межах ігрової частини ( ігрового простору) майданчики безпосередньо на бік суперника .

Кожна команда має право тричі ( не рахуючи торкання на блоці ) торкнутися м'яча , щоб завадити м'ячу торкнутися своєї частини майданчика , і направити його ( в межах ігрового простору) на сторону суперника. Один і той же гравець (крім блокуючого ) не має права торкатися м'яча два рази поспіль .

М'яч залишається в грі до тих пір , поки не торкнеться майданчика ( а також стін , стелі , інших предметів , якщо гра проходить в приміщенні ) , або до помилки когось з гравців.

Очко команді зараховується тільки в разі завоювання нею права па повторну подачу. При неправильної подачі або якщо право на перехід завойовано противником , команда- суперник отримує право на подачу і її гравці переходять ( в межах свого майданчика ) по ходу годинникової стрілки.

Партія вважається виграною , коли одна з команд набирає 15 очок. За рахунку 14:14 гра триває доти , поки перевага будь-кого з суперників не досягне двох очок. Гра вважається виграною , коли одна з команд перемагає у трьох партіях.

Комментариев нет:

Отправить комментарий