вторник, 5 ноября 2013 г.

Заміни гравців

Правило 11 . заміни гравців

Заміна - це дія, якою суддя дозволяє певному гравцеві піти з майданчика , а іншому зайняти його місце.

В одній партії кожна команда має право на 6 замін ( одночасних або протягом декількох перерв ) .

Заміна може бути черговий , вимушеної або як виняток.

11.1 . чергова заміна

Тренер або капітан повинен офіційним жестом звернутися з проханням про заміну до першого або другого судді і вказати число замін.

Щоб прохання про заміну була задоволена , необхідно звернутися з нею під час перерви - до свистка на подачу м'яча .

При заміні гравців повинні бути дотримані такі вимоги :

гравець основного складу в кожній партії може вийти з гри лише один раз , а при поверненні на майданчик повинен зайняти на ній своє колишнє місце;

запасному протягом партії можна увійти в гру , замінити будь-якого гравця основного складу тільки раз , але сам він може бути замінений тільки тим гравцем , на заміну якого вийшов ;

спеціальний час на замену не відводиться . Команда , що замінила гравця , втрачає право на зворотну заміну до розіграшу хоча б одного м'яча .
11.2 . Порядок чергової заміни

11.2.1 . Чергову заміну дозволяє один із суддів.

11.2.2 . Гравець (гравці ), що вийшов ( що вийшли ) на заміну , має (мають ) перебувати (у формі ) в зоні заміни ( див. рис. 2 ) біля столу судді -секретаря . Якщо він (вони) до проведення заміни не готовий ( не готові ) , то команді зараховують перерву (а якщо всі перерви цією командою вже використані , то вона позбавляється права подачі або команді противника додається очко) .

11.2.3 . Як тільки суддя дозволяє заміну , що входить у гру підходить до бічної лінії , піднімає руку або картку з номером . Одночасно перед ним постає гравець з вказаним номером . За вказівкою другого судді замінний йде з майданчика і бере картку , яку тримав замінює.

11.2.4 . Під час заміни тренери не мають права розмовляти з гравцями.
11.3 . вимушена заміна

Вимушено команда повинна замінювати :

11.3.1 . Віддаленого в ході чергової заміни ( в іншому випадку вона буде оголошена грає в неповному складі . Див п. 10.7 ) ;

11.3.2 . Отримав травму і що виявився зважаючи на це нездатним продовжувати гру в ході чергової заміни ( при відсутності можливості такої заміни команда в якості винятку отримує право на позачергову заміну. ​​Див п. 10.7 ) .
11.4 . неправильна заміна

Такий вважається заміна , при проведенні якої не виконуються вимоги п. 11.1 .

Прохання про заміну відхиляють , а винну команду карають (див. п. 11.2) , крім випадків , коли гравець отримує травму (див. п. 11.3 ) .
11.5 . Помилки при заміні

11.5.1 . Вийшовши на заміну чи не знаходиться в зоні заміни або не готовий увійти в гру в момент , коли суддя дозволяє перервати гру і команда вже витратила належні їй перерви для відпочинку. За таку помилку команду карають відповідно до п. 11.2 .

11.5.2 . Прохання про позачергову заміні при використанні двох перервах для відпочинку. Покарання - попередження , а при повторенні - зауваження .

11.5.3 . Неправильна заміна . За цей суддя повинен покарати команду , зробив помилку ( зняти виграні нею окуляри , зберігши окуляри команди-суперника ) , після чого відновити правильність заміни .

Комментариев нет:

Отправить комментарий