понедельник, 4 ноября 2013 г.

Сітка і стійки

Правило 2 . Сітка і стійки
2.1 . Сітка

Сітка 1 шириною 1 м і довжиною 9,5 м , натягнута вертикально над віссю середньої лінії , ділить ігровий простір на дві половини. Складається вона з квадратних осередків зі сторонами 10 см. Верхній край сітки обшитий білою горизонтальною стрічкою 2 (шириною 10 см) , яка , загинаючись , утворює верхню смугу шириною 5 см. Натяг верхнього краю сітки забезпечує гнучкий трос 3 , проходить всередині смуги з білого матеріалу . Шнур 4 , вшитий в нижню смугу , забезпечує натяг нижнього краю сітки.

Рис . 2 . Сітка і стійки: 1 - сітка ; 2 - біла горизонтальна стрічка; 3 - гнучкий трос , 4 - шнур , 5 - вертикальні обмежувальні стрічки; 6 - антени; 7 - стійка

2.2 . Обмежувальні стрічки ( 5 )

Перпендикулярно до перетину відповідної бічної лінії з віссю середньої з кожного боку сітки кріпиться рухома біла вертикальна обмежувальна стрічка шириною 5 см і довжиною 1 м. Обидві стрічки входять в ігрову частину сітки.
2.3 . Антени ( 6 )

Представляють собою гнучкі стрижні (довжиною 1,8 м і діаметром 10 мм) зі скловолокна або з подібного йому матеріалу. Пофарбовані в яскраві кольори (бажано в червоний і білий ) , що чергуються через 10 см поверхні . Кожна антена кріпиться уздовж зовнішньої кромки обмежувальної стрічки і підноситься над сіткою на 80 см. Обидві вони складають частину сітки і обмежують ігровий простір з боків.
2.4 . висота сітки

Висота сітки для чоловічих команд повинна бути 2,43 м , а для жіночих - 2,24 м.

Для різних вікових груп висота сітки різна (див. таблицю).

Вимірюють висоту сітки в середині майданчика за допомогою вимірювальної планки. На кінцях ( над боковими лініями) висота сітки не повинна перевищувати необхідну більш ніж на 2 см.
2.5 . стійки

Дві стійки 7 ( бажано з пристроєм для зміни висоти сітки) , круглі і гладкі , висотою по 2,55 м призначені для кріплення сітки. Встановлювати їх необхідно в 0,5 - 1 м від бічних ліній. Кріпити стійки до землі за допомогою тросів забороняється . Будь-які пристосування , які становлять небезпеку для гравців або заважають грі , повинні бути усунені.
2.6. додаткове обладнання

Визначається адміністративним статутом ФІВБ або передбачається Положенням про змагання.

Комментариев нет:

Отправить комментарий