вторник, 5 ноября 2013 г.

Перерви в грі

Правило 10 . Перерви в грі
10.1 . Перерви , передбачені правилами

Правилами дозволені перерви для відпочинку і перерви для заміни гравців. Дозвіл на кожен перерву дають тільки судді (на прохання тренера або капітана команди , що знаходиться на майданчику ) , коли м'яч опиняється в положенні "поза грою".
10.2 . дозволені перерви

У кожній партії кожна команда має право на дві перерви для відпочинку і на шість перерв для замін гравців.
10.3 . Дозвіл на перерву і тривалість перерви

Перерви надають тільки на прохання капітана команди , що знаходиться на майданчику , або тренера . Прохання має бути виражена відповідним офіційним жестом або електричним сигналом.

Максимальна тривалість перерви для відпочинку не повинна перевищувати 30 с. Команда , що попросила перерву , може на свій розсуд скоротити його тривалість аж до того , що вимагати негайного відновлення гри .

Перерва для заміни гравця обмежується часом , необхідним для реєстрації факту заміни , для догляду замінного і виходу замінює.

Команду , яка після свистка першого судді на поновлення гри затягує час перерви , позбавляють права на одну перерву для відпочинку , який може бути використаний повністю .
10.4 . Послідовність надання перерв

Перед перервою на відпочинок (одним або двома ) або відразу після нього на прохання однієї з команд може бути відразу ж ( без попереднього відновлення гри ) надана перерва для заміни .

На дві перерви для заміни поспіль без попереднього відновлення гри одна і та ж команда права не має. Проте одночасно замінювати декількох гравців можна .
10.5 . Використання перерви

Гравці можуть наближатися до бічної лінії , не залишаючи межі свого боку майданчика.

Тренеру дозволено наближатися до бічної лінії , не заходячи в межі майданчика , і розмовляти з гравцями.

Будь член команди , що знаходиться поза майданчиком , може піднести товаришам рушники і прохолодні напої , але не має права вступати в розмову з гравцями.

На прохання капітана команди перший суддя може дати дозвіл на надання медичної допомоги гравцям , які перебувають на майданчику.
10.6 . Необгрунтовані прохання про зупинку гри

Судді повинні відмовляти в проханнях про перерву ( розцінюючи ці прохання як необгрунтовані ) , якщо :

прохання подана в ході гри або після свистка , дозволяючого подачу. Якщо другий суддя дав свисток на зупинку гри для перерви в якій-небудь із зазначених моментів , прохання на перерву відхиляють і подача поновлюється ;

другу перерву для заміни гравця команда просить без попереднього відновлення гри ;

прохання висловлює гравець , на це не уповноважений ;

з проханням про надання перерви команда звертається після того , як вона витратила дозволене число перерв. За ці порушення правил команда отримує попередження .
10.7 . Непередбачені перерви в грі

При нещасному випадку , якщо м'яч знаходиться " у грі" , суддя повинен перервати зустріч і дозволити повторну подачу :

а ) якщо гравець отримав травму , яка не дозволяє йому продовжувати гру , слід чергова заміна ;

б) якщо число дозволених замін вичерпано , перший суддя може дозволити ( в якості виключення) перерву для заміни гравця, що отримав травму. На майданчик в першу чергу повинен вийти гравець , ще не виходив на заміну в цій партії . Якщо таких гравців немає , в гру може вступити будь-який з запасних ;

в) при неможливості заміни суддя надає отримав травму 3 хв;

г) якщо після закінчення цього часу гравець не в змозі відновити гру , команда оголошується " в неповному складі" (див. п. 13.2 . ) .

У разі видалення гравця суддя перериває зустріч для заміни віддаленого , а якщо число дозволених замін вичерпано , - оголошує команду в неповному складі на дану партію (див. п. 13.2 . ) .

Функції віддаленого тренера можуть бути передані помічникові тренера.
10.8 . Помилки у використанні перерв

Помилками у використанні перерв вважаються:

продовження другої перерви для відпочинку незважаючи на свисток про відновлення гри ;

вторинна прохання про третій перерві для відпочинку;

штучне затягування заміни після того , як використані обидва перерви для відпочинку;

невідновлення ігри командою після того , як цією командою взяті дві перерви для відпочинку поспіль .

За ці порушення команда- порушник карається втратою подачі або додатком очки команді - супернику.
10.9 . тривалі перерви

Якщо в силу непередбачених обставин матч переривається , то перший суддя , організатори та суддівська колегія ( коли вони для проведення цих змагань призначені) шукають можливості для продовження зустрічі.

У випадку одного або декількох перерв , загальна тривалість яких не перевищує 4:00 :

якщо гра поновлюється на колишній майданчику , то робиться це , як звичайно , після перерви (при тому ж рахунку , з тими ж гравцями і з тією ж їх розстановкою ) . Результати попередніх партій зараховуються ;

якщо гра поновлюється на новому майданчику , то результат перерваної партії анулюється. Партія поновлюється тими ж , що і до перерви , основними складами , при тій же розстановці гравців , а на право вибору сторін проводиться додаткове жеребкування . Черговість подачі зберігається, а результати вже зіграних партій зараховуються.

Якщо загальна тривалість перерв (одного або декількох ) перевищує 4 години, матч переграється .

Комментариев нет:

Отправить комментарий