понедельник, 4 ноября 2013 г.

Гравці

Правило 5 . Гравці
5.1 . форма

Гравці повинні виходити на майданчик у чистій формі ( майках і трусах ) єдиних для кожної команди квітів , у легкій і м'якому взутті без підборів , з гуми або подібного їй матеріалу.

На майки обов'язково нашивати номери - з першого по п'ятнадцятий (бажано з першого по дванадцятий ) висотою не менше 8 см на грудях і 15 см - на спині. Ширина ліній цифр - не менше 2 см.

Якщо форма команд- суперниць збігається за кольором , то команда - господарка поля повинна її змінити . При зустрічі на нейтральному полі форму змінює команда , першої згадувана в протоколі матчу .

Перший суддя може дозволити одному або декільком гравцям:

грати без взуття ;

змінити мокрий майку в перерві між партіями або після заміни ( за умови , що нова майка буде мати такий же колір і той же номер);

в холодну погоду грати в тренувальних костюмах (за умови , що костюми будуть однакового кольору , однієї моделі і з номерами встановленого зразка ) .
5.2 . заборонені предмети

У ході матчів гравцям заборонено носити : прикраси , шпильки, браслети , гіпсові пов'язки і т. п. , а також форму без номерів встановленого зразка і форму , різко розрізняється за кольором.
5.3 . Обов'язки :

знати і суворо виконувати правила гри;

по-спортивному сприймати рішення та зауваження суддів. При виникненні спірних питань просити пояснення у судді може тільки капітан команди.
5.4 . Поведінка під час гри

Гравці повинні вести себе в дусі чесного суперництва , а також :

бути ввічливими і тактовними щодо суддів і суперників ;

уникати дій (або поведінки) , здатних вплинути на рішення суддів або приховати помилки своєї команди ( хлопків та крику при прийомі подач і т. п.);

уникати дій , спрямованих на затримку гри , або дій , які можуть бути розцінені як такі;

утримуватися від будь-яких вказівок граючим , перебуваючи поза грою .
5.5 . капітан команди

У капітана команди на лівій стороні майки спереду повинна бути нашивка розміром 8х1 , 5 см , колір якої відмінний від кольору майки.

Капітан відповідає за дисципліну всіх гравців очолюваної ним команди.

Перед зустріччю капітан команди:

розписується в протоколі матчу ;

представляє команду на жеребкуванні.

Під час зустрічі тільки капітан , що знаходиться на майданчику , має право:

а ) просити у суддів дозвіл на заміну костюмів гравців ;

б) доводити до відповідного судді чітко сформульовані прохання і питання гравців очолюваної ним команди ( в ході перерви ) ;

в) звертатися за роз'ясненнями з питань правильності застосування і трактування правил арбітрами . Якщо роз'яснення або трактування правил здадуться йому незадовільними , капітан повинен негайно заявити про це судді і попросити , щоб наприкінці зустрічі спірне питання був зафіксований в протоколі матчу ;

г) звертатися до першого судді з проханням про перевірку сітки , статі , м'ячі, а також розстановки гравців команди-суперника, ;

д) просити покладений команді перерву в партії.

Після зустрічі капітан команди:

дякує суддів і розписується у протоколі матчу , стверджуючи тим самим результат гри;

може підтвердити в протоколі протест з приводу спірних питань , з якими він звертався до першого судді (див. п. в) .

Якщо капітана , що покидає майданчик , замінює інший гравець , то тренер або сам капітан повинен назвати гравця , який буде надалі виконувати обов'язки капітана .

Комментариев нет:

Отправить комментарий